Confesiunile Prințului Harry, episodul 7. Avalanșa de ură îndreptată spre Meghan: „de la sclavie la regalitate“ (2023)

Prințul Harry dezvăluie cum certurile cu familia, în careera vizată soția sa, dar mai ales avalanșa de ură declanșată de presă și amplificatăde rețelele sociale au devenit o tornadă care avea să-l smulgă, în final, dinCasa Regală

Confesiunile Prințului Harry, episodul 7. Avalanșa de ură îndreptată spre Meghan: „de la sclavie la regalitate“ (1)

În serialul documentar difuzat de Netflix, ducesa a plâns când a povestit despre atacurile de pe net

În cartea sa autobiografică, intitulată „Spare“(„Rezervă“), Prințul Harry îi aduce un omagiu soției sale, Meghan, despre caremenționează în multe pasaje că a fost capabilă să facă numeroase sacrificii dedragul iubirii lor. Așa cum a fost și renunțarea, după șapte sezoane de succes,la rolul dinserialul „Costume“, dar și închiderea site-ului personal, șisistarea activității din social media – toate acestea la presiunile făcute „lasugestia echipei de PR a Palatului“.

În data de 4 noiembrie 2017, la scurt timp după ceactrița Meghan Markle s-a mutat cu prințul Harry în Londra, în reședințaNottingham Cottage, el și-a luat inima în dinți să o ceară de nevastă. Harry amai povestit și că cererea în căsătorie a putut să o facă abia după ce a primitaprobarea bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a, care i-ar fi răspuns destul devag, lăsându-l ușor nedumerit: „Presupun că trebuie să spun «da»“. Inelul cu carea cerut-o a fost făcut pe comandă, la un bijutier, care a folosit diamantedintr-o brățară pe care Harry o avea de la mama sa.

Harry, acuzat de William că se grăbește să se însoare

Atitudinea bunicii sale cu privire la nunta lui cu Meghanl-a pus pe gânduri pe Harry, dar nu a fost foarte sigur cum să interpretezeacel episod. Însă reacția obținută de la fratele său mai mare, care i-a spus căse mișcă „prea repede“ și că nunta aceasta este „prea devreme“, l-a necăjitfoarte mult. Așa cum l-a enervat că de cele mai multe ori acesta nu îi spuneape nume iubitei sale, ci o numea „actriță americană“, care, spune Harry, înrostirea lui William părea ca și cum ar fi spus „infractor condamnat“.

Negocierile pentru nuntă au încins spiritele

Din cele povestite de prințul Harry în cartea sa reiesecă tot ce a urmat acestei cereri în căsătorie a fost un lung șir de discuții încontradictoriu sau adevărate certuri între el sau ei doi și membrii familieiregale. Prima dispută uriașă a fost legată de locul unde avea să fie nunta. Eiși-ar fi dorit, spune Harry, să se căsătorească în cadrul unei ceremonii „înpicioarele goale în Botswana“, dar conștienți fiind că trebuie să facă totul cala carte, potrivit rigorilor casei regale, ar fi optat pentru celebra catedralăWestminster Abbey. La aflarea veștii, William l-ar fi refuzat, invocând că acelloc nu este potrivit, având în vedere că și el și Kate au făcut nunta acolo.Iar când a propus catedrala St. Paul, fratele său mai mare a obiectat că e preamare și că, în plus, acolo s-au cununat părinții lor, Charles și Diana. PrințulHarry lasă de înțeles că locul indicat de William, Tetbury, capela de lângăHighrove, ar fi fost o jignire. În cele din urmă, ceremonia a avut loc la dataimpusă, 19 mai 2018, la capela St. George de la Castelul Windsor.

Neînțelegerile dintre Meghan și Kate

Prima mare ceartă dintre Meghan și Kate pare să fi fostde la croiala rochiilor pentru domnișoarele de onoare, pe motiv că acestea nuse potriveau cu Charlotte (fiica pe care Kate o are cu Prințul moștenitorWilliam). Kate i-ar fi solicitat chiar cu patru zile înainte de nuntă luiMeghan să schimbe multe detalii, iar ea a refuzat, mai ales că era foartestresată în acea perioadă din cauza scandalurilor iscate în presă dedezvăluirile făcute de tatăl său. „La scurtă vreme de la această conversație,am ajuns acasă și am găsit-o pe Meg pe podea. Plângea. (...) Emoțiile erau lacote maxime“, povestește Harry. Tot el spune că la acea vreme nu și-a dat seamacât de profunde sunt divergențele, căci Kate a venit a doua zi cu un buchet deflori la Meghan și și-a cerut iertare...

Confesiunile Prințului Harry, episodul 7. Avalanșa de ură îndreptată spre Meghan: „de la sclavie la regalitate“ (2)

Ruptura dintre cele două cupluri ducale a fost adâncită de presă FOTO Profimedia

Citește și: Confesiunile Prințului Harry, episodul 1: Bântuit de fantoma Prințesei Diana până la 23 de ani

La un moment dat, Meghan i-ar fi spus cumnatei sale căsuferă de „creierul de bebeluș“, expresie folosită de americani pentru adesemna anumite tulburări emoționale pe care le au femeile după ce nasc. A fostextrem de afectată din cauza asta, așa că soția prințului William i-a reproșat,arătând cu degetul în semn de ia aminte: „Nu eram suficient de apropiate săvorbim despre hormonii mei. E nepoliticos, așa ceva nu se face“. „Te rog frumossă nu mă mai ameninți“, i-ar fi răspuns Meghan. Și acestea aveau să fie doarprimele neînțelegeri.

Tabloidele se dezlănțuie

Iar tabloidele au aflat despre aceste neînțelegeri și audeclanșat un val de articole critice la adresa americancei, pe care o scoteauvinovată de „apocalipsa“ tensiunilor din sânul familiei regale. „Nu mai eravorba doar despre disputa dintre două femei, dintre două ducese aflate îndezacord, nici măcar între două familii. Acum era vorba despre o vrăjitoarecare îndepărta pe toată lumea din jurul ei, iar acea persoană era soția mea“,afirmă Harry, care se arată convins că presa a avut sprijinul unor persoane dininteriorul Palatului. „Într-o zi, titlurile spuneau «Câh - lui Meg i se vedebreteaua de la sutien!» (Meg cea lipsită de clasă). În următoarea zi: „Îh, curochia aia s-a îmbrăcat?!» (Meghan cea scoasă din gunoi). În următoarea zi:„Doamne, apără și păzește - are unghiile vopsite cu negru! (Meghan cea gotică)În următoarea: «O, Doamne - nici acum nu a învățatsă facă o reverență!»(Meghan americanca)“ - astfel descrie Harry modul în care soția sa era atacată,fără încetare, de către presă.

Critici dincolo de limita absurdului

Au fost și atacuri mai mărunte, însă pe care Harry lerelatează pentru a evidenția absurditatea lor: „Meg fusese «prinsă» mâncând otartină cu avocado și, dintr-o suflare, o puzderie de știri explicau cumrecoltarea fructelor de avocado ducea la grăbirea distrugerii pădurilortropicale, la destabilizarea țărilor în curs de dezvoltare și la finanțarea terorismului.Bineînțeles, aceeași presă se dăduse în vânt după dragostea lui Kate față deavocado (O, cum îi face tenul să strălucească)“. Iar în septembrie 2019, la maimult de un an după nuntă, „The Daily Express“ lansa o altă știre de scandal:„Florile lui Meghan Markle i-au pus prințesei Charlotte viața în pericol“. Eravorba de florile din coronițele domnișoarelor de onoare, printre care erau șicâteva lăcrămioare care, scria ziarul, pot fi otrăvitoare pentru copii. Harrycombate știrea, arătând că, doar dacă sunt ingerate, micile flori pot provocaun oarecare disconfort, mai ales părinților îngrijorați, și doar în cazuriexcepționale pot fi fatale. În plus, remarcă prințul, s-a trecut sub tăcere căun florar oficial realizase coronițele și că miresele regale precedente,inclusiv Kate și Diana, folosiseră lăcrămioare. Pentru că „povestea cu MeghanCriminala era mult prea bună“, conchide Harry.

Citește și: Confesiunile Prințului Harry, episodul 2: Regatul de gheață. Cum a fost viața sa într-o familie distantă și rece

Furia presei și a rețelelor sociale

Avalanșa de ofense adresate americancei pe rețelelesociale s-a amplificat după ce revista „Tatler“ a citat un bătrân absolvent deEton care spunea că Harry a fost atras de Meg pentru că „străinele“ ca ea suntmai „ușuratice“ decât fetele „cu un trecut adecvat“. A urmat un val de postăriîn social media în care era făcută „damă de companie“ și „escortă“ sau„cocotă“, „târfă“, „cățea“ și curvă“, precum și cuvântul cu „n“ (n.r. -„negresă“), se plânge Harry. Astfel, el remarcă și reluarea atacurilor cu tentărasistă, inclusiv în „The Daily Mail“, care afirma că Meghan se află „în ascensiune“,deoarece ajunsese „de la sclavie la regalitate“ în 150 de ani. Au urmat texterasiste scrise de prietena unui politician: într-unul o numea „negroidă“, iarîn altul spunea că ducesa „afro-americană“ va „păta“ familia regală, deschizândcalea unui „rege negru“. Iar un comentariu de pe Twitter o numea chiar „regina insulei maimuțelor“. Oaltă postare pe Twitter era de-a dreptul dezgustătoare: „Dragă ducesă, nu spuncă te urăsc, însă sper ca atunci când îți vine ciclul să fii într-un bazin curechini“.

Harry adaugă că o echipă de informaticieni a analizatsute de astfel de mesaje răutăcioase, conchizând că „avalanșa de ură era extremde atipică, la ani-lumină de orice insulte adresate Camillei sau lui Kate“.

„Iar aici nu mai era vorba despre sentimente rănite sauego-uri lezate. Ura are efecte fizice. Există tone de studii științfice caredemonstrează cât dăunează sănătății să fii urât și batjocorit public“,punctează Harry, pregătind astfel momentele următoare ale relatării sale, celeîn care vorbește despre ruptura de Casa Regală.

Citește și: Confesiunile Prințului Harry, episodul 3. Prințul Harry, „ucigașul“ de talibani

Citește și: Confesiunile Prințului Harry, episodul 4. Cum s-a născut rivalitatea cu William

Citește și: Confesiunile Prințului Harry, episodul 5. „Magnet“ pentru scandaluri: de la orgii alcoolice la uniforma nazistă

Citește și: Confesiunile Prințului Harry, episodul 6. Povestea de dragoste alături de Meghan. Cum a decurs prima întâlnire cu Regina

Redacţia Adevărul

Citește mai multe despre: printul harrymeghan markleprintul william

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 01/28/2023

Views: 6539

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.